Tre nyckelord för att skapa förtroende

Coaching som metodik är i grunden enkel. Det handlar om att lyssna och ställa frågor som får den coachade att sätta mål och göra handlingsplaner. Det finns en mängd verktyg för att slipa sina förmågor som coach. Vi hjälper dig gärna att fylla din verktygslåda.

Oavsett hur stor din verktygslåda är – det viktigaste är förtroende. Utan förtroende mellan den som coachar och den som blir coachad hjälper inga verktyg. Med bra förtroende händer mycket även med de enklaste coachingtekniker.

Vill du vara coachande på jobbet idag? Fokusera på att skapa förtroende. Det finns en mängd teorier kring vad som skapar förtroende, men EN enkel lathund som våra kunder brukar uppskatta består av tre ord.

Tre grundläggande behov som alla människor har:

  • Bekräftelse
  • Trygghet
  • Kontroll

För att ha förtroende för någon behöver vi känna oss sedda och betydelsefulla. Vi behöver förstå vårt sammanhang och det som händer oss. Vi behöver känna att vi har makt över vår egen situation och hur vi kan hantera den.

Förtroende är den högsta formen av mänsklig motivation.

Stephen R Covey

Bekräftelse. Trygghet. Kontroll. Många av våra kunder tycker att denna lathund gjort det enklare att vara coachande i vardagen. Kan du få dina medarbetare och kollegor eller samarbetspartners att känna förtroende för dig? Hur kan du ge mer av trygghet, kontroll och bekräftelse till dem, så att du skapar förtroende i fler och fler situationer? Testa och se vad som händer!

Lycka till!

Meny