Den hemliga ingrediensen i coaching

Vad är den ”hemliga ingrediensen” i coaching?

Det är internationella coachingveckan, som firas världen över. Vår önskan är att så många som möjligt ska få uppleva coaching och de positiva effekterna med ett coachande förhållningssätt.

Efter att ha arbetat med att utveckla team och ledare i många år vet vi hur effektivt coaching ökar fokus, motivation, prestation och hållbarhet på arbetet. Det fungerar lika bra i alla yrken och branscher.

Vill du coacha dina medarbetare eller kollegor den här veckan? Då ska du få ett enkelt tips. Det handlar om den hemliga ingrediensen i coaching. Det där som gör coachingen riktigt effektiv.

Faktum är att den hemliga ingrediensen är… INTE HEMLIG. Tvärtom vill vi som utbildar i coaching att så många som möjligt ska ha tillgång till receptet, och använda det så ofta som möjligt.

Ingrediensen som gör coaching effektiv är ett förhållningssätt. En attityd som man väljer att gå in med i varje möte där man vill vara coachande. Visst låter det enkelt? Men det ger en fantastisk effekt. Det handlar om att våga vara ICKE-EXPERT. Att välja att tro att andra har svar och lösningar.

Att vara icke-expert handlar om att inte ge råd, utan att först och främst vara närvarande, lyssna och ställa frågor. Det kräver att man håller andra högt. Att du i dina möten och samtal vågar tror på andras resurser och vilja att nå resultat.

Vill du vara med och fira coachingveckan med oss?
Prova att vara icke-expert i några av dina möten den här veckan! Se vilka effekter det ger. Förmodligen blir dina möten enklare och mer motiverande både för dig och din omgivning.

Lycka till!

Meny