Coacha dig själv till en bra semester

Vill du coacha dig själv inför semestern, men har ont om tid? Snabbcoacha dig själv med den mest kraftfulla frågan!

Stressforskningsinstitutet rekommenderar att man varvar ner inför semestern, och tänker igenom hur man vill ha den. Vi vet samtidigt att många av våra kunder har bråda dagar innan semestern. Hör du till dem som vill, men inte har tid? Här kommer en snabb och effektiv övning. Den låter enkel, men vi garanterar att den lägger grunden för en lyckad semester.

Professionell coaching är baserad på så kallade ”kraftfulla frågor”. Det finns gott om tekniker för att ställa sådana. En duktig coach har en mängd bra frågor i rockärmen och förmågan att plocka fram precis rätt vid rätt tillfälle. Syftet är alltid att sätta igång nya och konstruktiva tankar. Tankar som leder till ökad klarhet, motivation och beslutsförmåga, istället för att man går på i gamla banor och hoppas att det ska bli bättre ändå.

Galenskap. Att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat.
Albert Einstein

I vardagen har vi en tendens att hela tiden hoppa mellan olika tankar. Eller att köra samma ”skiva” i huvudet om och om igen. Utmaningen är alltså att veta vilken fråga som JUST NU kan leda framåt, så att den du coachar når önskade resultat. Detsamma gäller förstås när du ska coacha dig själv.

Vilken är då den mest kraftfulla frågan du kan ställa? Det finns säkert lika många bra svar på det som det finns professionella coacher i världen. Alla har sin favorit. Vår är enkel, men vi vet av erfarenhet hur oerhört mycket den ger. Oavsett ämne och personlighet. Frågan är:

Vad är viktigt för dig?

Ta fem minuter. Ställ denna enda fråga till dig själv. Tänk och känn efter. Lyssna på ditt svar. Skriv gärna ner svaret, eller formulera det högt för dig själv eller någon annan.

Vad är viktigt för dig med semestern? Om du ska fira semester med familj och vänner – ställ gärna frågan även till dem. Då kan ni synka era förväntningar och underlätta att ge varandra det ni behöver var och en och tillsammans.

Vi på Nine Ways önskar dig precis en sådan semester som just du vill ha.

Lycka till och glad sommar!

Meny